Produksjon

Når en 1000 år gammel byggestil møter moderne design

Nover, omfar, grima og syllkvarvet; ord du til vanlig knapt treffer på i kryssord er dagligtale hos oss. Lafteverk eller laft var den vanligste form for bærekonstruksjon i trehus fra vikingtiden og frem til midt på 1800-tallet. Og med svært stigende popularitet blant kvalitetsbevisste hyttefolk på fjellet de siste årene. Det er ikke mulig å bygge mer i tråd med norsk kulturarv og historie. Tradisjonelt og også – dog litt mindre kjent – en byggestil som inviterer til spennende arkitektur og utradisjonelle løsninger. Hytter med personlighet hvor ingen er helt like.

Produksjon

Din hytte er en æressak for oss. Derfor besøker vi jevnlig våre råbyggprodusenter. For å se at vinterhogd, tørket furu blir omhyggelig valgt og nøyaktig bearbeidet. Samtidig koordinerer vi støping av grunnmur, slik at vi kan sette opp råbygget umiddelbart når det laftede tømmeret blir levert med bil. Det gir bedre kvalitet, både estetisk og bygningsteknisk, når råbygget settes opp med det samme. Vi anbefaler gjerne stavlaft fordi det er en tettere og varmere konstruksjon med isolert reisverk. Stavlaft har også den fordelen at veggene ikke synker, noe som er viktig med tanke på for eksempel flislagt bad.

Alle hytter håndlaftes med 8” eller 10” tømmer i senvokst furu. Fordelen med håndlafting er at vi tar utgangspunkt i furutreets naturlige form, noe som gir hver enkelt hytte karakter og særpreg.

Resten av materialet for å bygge ferdig hytta di kjøper vi lokalt i Norge, fra ulike produsenter og leverandører. Ta gjerne en titt i hyttegalleriet for å se bilder av hytter vi har bygd for andre.          

Klikk på bildene under for større bilder.